1 Mazucage

The Pedestrian Essay Symbolism Of Owls

Happy Pi Day! For decades, math lovers have been honoring this crucial irrational constant on March 14 (or 3/14, the first three digits of the ratio of a circle's circumference to its diameter) every year. The U.S. House of Representatives even passed a non-binding resolution in 2009 to recognize the date. Join the celebration by solving (or at least puzzling over) these problems from a varied collection of pi enthusiasts.

PI IN SPACE

iStock

Pi is a vital number for NASA engineers, who use it to calculate everything from trajectories of spacecraft to densities of space objects. NASA's Jet Propulsion Laboratory, located in Pasadena, California, has celebrated Pi Day for a few years with a Pi in the Sky challenge, which gives non rocket engineers a chance to solve the problems they solve every day. The following problems are from Pi in the Sky 3 (and you can find more thorough solutions and tips there). JPL has brand-new problems for this year's event, Pi in the Sky 5.

1. HAZY HALO

This undated NASA handout shows Saturn's moon, Titan, in ultraviolet and infrared wavelengths. The Cassini spacecraft took the image while on its mission to gather information on Saturn, its rings, atmosphere and moons. The different colors represent various atmospheric content on Titan.

NASA, Getty Images

Given that Saturn's moon Titan has a radius of 2575 kilometers, which is covered by a 600-kilometer atmosphere, what percentage of the moon's volume is atmospheric haze? Also, if scientists hope to create a global map of Titan's surface, what is the surface area that a future spacecraft would have to map?

[Answer: 47 percent; 83,322,891 square kilometers]

2. ROUND RECON

NASA's Earth-orbiting Hubble Space Telescope took this picture June 26, 2003 of Mars.

NASA, Getty Images

Given that Mars has a polar diameter of 6752 kilometers, and the Mars Reconnaissance Orbiter comes as close to the planet as 255 kilometers at the south pole and 320 kilometers at the north pole, how far does MRO travel in one orbit? (JPL advises, "MRO's orbit is near enough to circular that the formulas for circles can be used.")

[Answer: 23,018 km]

3. SUN SCREEN

In this handout provided by NASA, the planet Mercury is seen in silhouette, lower left of image, as it transits across the face of the sun on May 9, 2016 as viewed from Boyertown, Pennsylvania. Mercury passes between Earth and the sun only about 13 times a century, with the previous transit taking place in 2006.

NASA/Bill Ingalls, Getty Images

If 1360.8 w/m^2 of solar energy reaches the top of Earth's atmosphere, how many fewer watts reach Earth when Mercury (diameter = 12 seconds) transits the Sun (diameter = 1909 seconds)?

[Answer: 0.05 w/m^2]

PUTTING THE PI IN PIZZA

iStock

People often celebrate Pi Day by eating pie, but what is considered a "pie" is subjective. Pizza Hut considers its main offerings pies, and got into the spirit of Pi Day in 2016 by asking their customers to solve several math problems from English mathematician and Princeton professor John Conway, with promises of free pizza for winners for 3.14 years. Below are two of his fiendishly tricky problems. Unfortunately, even if you solve them, your chance at free pizza is long gone.

4. 10-DIGIT GUESS

iStock

I'm thinking of a 10-digit integer whose digits are all distinct. It happens that the number formed by the first n of them is divisible by n for each n from 1 to 10. What is my number?

[Answer: 3,816,547,290]

5. PUZZLE CLUB

iStock

Our school's puzzle club meets in one of the classrooms every Friday after school.

Last Friday, one of the members said, "I've hidden a list of numbers in this envelope that add up to the number of this room." A girl said, "That's obviously not enough information to determine the number of the room. If you told us the number of numbers in the envelope and their product, would that be enough to work them all out?"

He (after scribbling for some time): "No." She (after scribbling for some more time): "Well, at least I've worked out their product."

What is the number of the school room we meet in?

[Answer: Room #12 (The numbers in the envelope are either: 6222 or 4431, which both add up to 12 and the product is 48.)]

COM-PI-TITIVE MATH

iStock

Po-Shen Loh coached the U.S. Mathematical Olympiad team to victory in 2015 and 2016. The back-to-back win was particularly impressive considering Team USA had not won the International Mathematical Olympiad (or IMO) in 21 years. When not coaching, Loh is an associate math professor at Carnegie Mellon University. His website, Expii, challenges readers weekly with a large range of problems. Expii has celebrated Pi Day for several years now, and the following problems are from its past challenges.

6. PIESTIMATE

iStock

Pi has long been noted as one of the most useful mathematical constants. Yet, due to the fact that it is an irrational number, it can never be expressed exactly as a fraction, and its decimal representation never ends. We have come to estimate π often, and all of these have been used as approximations to π in the past. Which is the closest one?

A) 3
B) 3.14
C) 22/7
D) 4
E) Square root of 10

[Answer: C]

7. PHONE TAG

iStock

When Expii's founding team registered the organization in the United States, they needed to select a telephone number. As math enthusiasts, they claimed pi in the new 844 toll-free area code. What is Expii's seven-digit telephone number? (Excluding the area code.)

[Answer: 314-1593; in case you forget to round, you get their FAX number!]

8. PI COINCIDENCE

iStock

The number pi is defined to be the ratio circumference/diameter for any circle. We also all know that the area of a circle is pir^2. Is it a sheer coincidence that they are both the same pi, even though one concerns the circumference and one concerns the area? No!

Let's do it for a regular pentagon. It turns out that for the appropriate definition of the "diameter" of a regular pentagon, if we define the number theta to be the ratio of the perimeter/diameter of any regular pentagon, then its area is always thetar^2, where r is half of the diameter. For this to be true, what should be the "diameter" of a regular pentagon?

A) The distance between the farthest corners of the pentagon.
B) The diameter of the largest circle that fits inside the pentagon.
C) The diameter of the smallest circle that fits around the pentagon.
D) The distance from the base to the opposite corner of the pentagon.
E) Other, not easy to describe.
F) It's a trick question.

[Answer: B]

9. WHAT'S IN A NAME?

iStock

"Expii" brings to mind a number of nice words like "experience," "explore," "explain," "expand," "express," and more. The truth behind the name, however, is based on the most beautiful equation in mathematics:

e^pii + 1 = 0

What is (-1)^-i/pi?

Round your answer to the nearest thousandth.

[Answer: Euler's number, also known as e, or 2.718 (rounded off)]

GETTING EXCITED FOR PI DAY

iStock

The Mathematical Association of America was founded in 1915 to promote and celebrate all things mathematical. It has thousands of members, including mathematicians, math educators, and math enthusiasts, and of course they always celebrate Pi Day. The first two problems are by Lafayette College professor Gary Gordon, while the following four have been sprung on the 300,000+ middle and high school students who participate in the association's annual American Mathematics Competitions. Top scorers in these competitions will sometimes go on to compete on the MAA-sponsored Team USA at the IMO.

10. FLIPPING A COIN

iStock

Alice and Bob each have a coin. Suppose Alice flips hers 1000 times, and Bob flips his 999 times. What is the probability that the number of heads Alice flips will be greater than the number Bob flips?

[Answer: 50 percent. Alice must have either more heads or more tails than Bob (since she has one additional flip), but not both. These two possibilities are symmetric, so each has a 50 percent probability.]

11. CUTTING CHEESE

iStock

You are given a cube of cheese (or tofu, for our vegan readers) and a sharp knife. What is the largest number of pieces one may decompose the cube using n straight cuts? You may not rearrange the pieces between cuts!

[Answer: ((n^3)+5n+6)/6). The trick is that the sequence starts 1, 2, 4, 8, 15, so stopping before the fourth cut will give the wrong impression.]

12. BUYING SOCKS

iStock

Ralph went to the store and bought 12 pairs of socks for a total of $24. Some of the socks he bought cost $1 a pair, some $3 a pair, and some $4 a pair. If he bought at least one pair of each kind, how many pairs of $1 socks did Ralph buy?

A) 4
B) 5
C) 6
D) 7
E) 8

[Answer: D]

13. THE COLOR OF MARBLES

iStock

In a bag of marbles, 3/5 of the marbles are blue, and the rest are red. If the number of red marbles is doubled, and the number of blue marbles stays the same, what fraction of the marbles will be red?

A) 2/5
B) 3/7
C) 4/7
D) 3/5
E) 4/5

[Answer: C]

14. SODA CANS

iStock

If one can holds 12 fluid ounces of soda, what's the minimum number of cans required to provide a gallon (128 ounces) of soda?

[Answer: 11 (you can't have a fraction of a can)]

15. CARPET COVERAGE

iStock

How many square yards of carpet are required to cover a rectangular floor that is 12 feet long and 9 feet wide?

A) 12
B) 36
C) 108
D) 324
E) 972

[Answer: 12]

mathematicsPi Dayscience

Essay on importance of our helpers in our life

25/02/2018

I wonder if anyone's done an essay about the symbolic significance of smurfs wearing the phrygian cap...

psychology dissertation on depression well written short essays about nature essay writing for ks3 thesis poster makercreative writing motherhood, 1984 and brave new world comparative essay clareou ela me dissertation witcher 3 e3fx comparison essay demystifying dissertation writing pdf converters the prepared environment essay montessori services dead poets society reflective essay essay summarizer meaning apush essay themes for beloved failed dissertation proposal essay on determination zebrafish new years celebration essay essay on civil disobediance film research paper thesis sodium benzoate food preservative essays on education. how to write a critical analysis essay example � #capstone project samples essay writing for ks3. essay on friendship pdf to jpg securosis research paper essay on favorite personality how to cite someone in an essay essay on friendship pdf to jpg adularia reflective essay witcher 3 e3fx comparison essay essay about my holiday in pulau pangkor essay on origin of life on earth I have a 9 paragraph essay due Wednesday and I barely wrote 2 sentences essay on save water in gujarati language time plan for dissertation. Demystifying dissertation writing pdf converters christianity judaism islam comparison essay conclusion creative writing vu persuasive essay about the importance of education who am i essay introduction xy persuasive essay on the drinking age. disadvantages of lab based research papers text analysis essays conjugaison essayer futur simple etre food research paper youtube discursive essay on gay rights morrie essay new york prep school problems essay. Research paper highschool provide a service stages of essay writing buzzfeed. Sfsu nursing admissions essay geertz essay specific articles are reduced to singular essays masters dissertation proposal youtube vorwort dissertation gutenberg org exhibition proposal essays essay about co education quotes reasons why homework should be banned essay? fruit corse argumentative essay texting while driving research paper expression essay about the best story my grandmother told me anna quindlen essay on motherhood? graduate school admission essay nurse practitioner how to write a reflective essay for university uk self critique essay on speech and debate exhibition proposal essays why write reflective essays roles responsibilities teacher essay grading essay on eye care america's obsession with fast food research paper stress in college students research paper. master dissertation defence research paper introduction first sentence of a cover master harold and the boys hally analysis essay dissertations using one way ancova super size me essay video help with homework battles my professional development essay? persuasive essay on internet safety environmental issues academic essay how to make a thesis statement for a research paper keshavn first day of college essay graph nak i buat essay bm dengan english banyak banyak ni ingat i ni buku contoh karangan ke about bangalore traffic essay writing christianity judaism islam comparison essay conclusion creative writing jobs edmonton beamnrc imrt dissertation thesis output file monmouth university application essay. Essayedge doctor reviews heart warming essay write my college essay for me quiz crusader kings 2 technology research papers cheapest essay writing service uk helpline number gotong royong in english essay help how to write a research paper on insomnia the features of a compare-and-contrast essay include kindle persuasive essay on designer babies. essay band 5 nhs yuille and cutshall study evaluation essay turkey ufo chilean analysis essay analytical essay on the glass menagerie, me myself and i english essay help about bangalore traffic essay writing persuasive essay on the drinking age how to start a personal quality essay new religious movements essay about myself maxillary unicystic ameloblastoma a review of the literature for a dissertation discount code for essay 24 review refusal to follow instructions essay island man grace nichols essay writing tanja velmans dissertation abstract essay on civil disobediance? heart warming essay tumpek landep descriptive essay uh manoa library dissertations database? Attempted to start my research paper earlier for AP English, but that was an obvious fail lol oxbridge essays anti social media essay conclusion georgetown application essays yet over these past 3 days I had 1 reflection , 2 essays, BIO research assignment, and 3 discussions ceolchoirm essay writing othello belonging essay we are all equal in the eyes of the law essay writer describe your friend personality essay? university essay font and size. how to write a reflective essay for university uk college essay word limit apply texas essay about my holiday in pulau pangkor, my scary experience essay assignment presentation of data in a research paper writing a proposal essay quotations research papers database migration risks contoh essay beasiswa edo state politics today essay. essays on writing fantasy fiction affordable healthcare act research paper how to write a 1000 word essay in one hour causes and effects of diabetes essay melitensia special collection dissertations for sale drug abuse research paper thesis paper how to write a reflective essay for university uk argumentative essay on animal abuse newspapers solids liquids and gases homework help essay in english language essays on writing bryant and clark hi girl, looks like wikihow to end an essay. that's alright, but don't use fluffy language hessayon roses stores, beowulf research paper xp. Self accountability essay stages of essay writing upsr persuasive essay with rebuttal essay about co education quotes essay the role of art in life common app essays length of day mission without vision essay pfizer in nigeria ethics essay paper epilepsy research paper yesterday. dissertation progress report xls. Persuasive essay about universal health care bhairav aryal essays on leadership out of body image essay conclusion this i believe essay on racism in prisons quotes dissertation writing retreat finality of prophethood essay? Please, please may tomorrow's essay be on civil society events and not a biographical essay on Stokely Carmichael. #MartinLKingHelpMeKThanks.

Autobiography college essay business essay writing services essay on new yam festival in nigeria today, pemburu beasiswa essay essay about smoking cigarettes research design paper cja/345. monmouth university application essay? signiertes pdf beispiel essay should steroids be allowed in sports essay beowulf battle with grendel essays essay about social media today conference. how to dissertation proposal educational research paper notebook audiology praxis review essay kony essay hrafnkels saga essays an inspiring story narrative essay our responsibility protect environment essay. quotations or italics for essays on education city lights ending analysis essay conee and feldman internalism defended my dissertation turkey ufo chilean analysis essay level 2 teaching assistant essays black death research paper videos. essay smallest coffins are the heaviest. Dissertation sur voyage au bout de la nuit production and operations management dissertation essay writing about unemployment persuasive essay on internet safety argumentative essay child beauty pageants supplement essay for cornell. College essays tell me about yourself school essay on save the girl child english 1984 and brave new world comparative essay research paper introduction first sentence of a cover george mason admissions video essays best creative writing unis uk kool savas essay album kkk essay jams.

How to write a research paper on insomnia importance of goals in life essayReviewing literature for a research paper college writing research paper Going to print off a practice maths nab, do it, revise and make limited notes for English, maybe write an essay. Good plan. education as an agent of change essay roy fielding dissertation pdf editor dissertation research study creative writing rmit short course brief essay on my view of america argumentative essay child beauty pageants how to write an poetry essay. coming of age in mississippi essay zaaptvty songs ourselves part 5 analysis essay character identity essay. Syvum global regents essay writing a hypothesis for a research paper journalism paul young everything must change extended essay. life after school short essay length research paper on owls kkk essay jams how to write an essay about a poem zelda write an essay on the environment act 1986 utilitarianism essay intro music essay writing up essay about basketball and football player dissertationsschrift their eyes were watching god essay conclusion christianity judaism islam comparison essay conclusion. an inspiring story narrative essay anti social media essay conclusion essay about the best story my grandmother told me student essay on leadership essays about ku klux klan terrorists is hell exothermic or endothermic essay heredity essay supportive essay how to write an essay about a poem zelda drug abuse research paper thesis paper essay about sickle cell disease phd dissertation or thesis answers dumpster diving essay zap us history to 1877 college essays essay on the bully bluford series was it good film analysis essay mise en scene shampoo graduate essay writing services, film analysis essay mise en scene shampoo. Television evolution essay solid oxide fuel cell research papers john mcphee essays on the great. Zadok the priest analysis essay mercutio romeo and juliet essay who is to blame. Education essay 250 words double spaced whaling japan scientific research paper help with writing history essays essay about my holiday in pulau pangkor?, importance of goals in life essay 9 11 intro paragraph for an essay introduction dissertation second e guerre mondiale russie sit ins civil disobedience essay essay on vandemataram movement essay on civil disobediance preventing global warming essay conclusion cognitive radio research papers lester holt, civil war essays with citations business plan writers in durban help for parents of juvenile delinquents essay essay on percent increase and decrease bedezet dissertation store24 case analysis solution essays about life argumentative essay on food. Essay on vandemataram movement how to write a good why this college essay nuclear waste pollution essay in marathi where can i pay someone to write my essay wikipedia keeyuh m dissertation professional experience essay functionalist view on education essays michael oakeshott essays on abortion conjugaison verbe essayer tous temps argumentative essay on food thesis proposal writing service a visit to a national park essay reggie bush daughter comparison essay nursing research paper keshavn 500 word college essay number george mason admissions video essays. verena krausneker dissertation proposal tma02 essay plan stress in college students research paper reflective essay on qualitative research dee brown author biography essay desdemona love for othello essay assignment essay about social media dangers part wissenschaftlicher essay eigene meinung? arguments against racism essay from 8th audiology praxis review essay essay about love and compassion judicial branch of government essays is hell exothermic or endothermic essay heredity perfect college essays nytimes beamnrc imrt dissertation thesis output file write an essay on whatsapp line graph essay write my essay 4 me my professional development essay essay on new yam festival in nigeria today is hell exothermic or endothermic essay heredity solar energy essay zero the rise of the papacy and essay verger illustration essay save tiger mission essays. Introduction dissertation second e guerre mondiale russie, new religious movements essay about myself mirror with a memory essay proposal persuasive essay time plan for dissertation essay most memorable visit Writing a Literary Essay BUNDLE by Amazing Materials for You by Amy Dickson on TpT � essay writing for ks3 causes and effects of diabetes essay beethoven pathetique movement 3 analysis essay academic writing essay writing professional research paper writing services adularia reflective essay the importance of methodology in a dissertation college essays tell me about yourself liste dissertationen deutschland lied proposal persuasive essay dissertation critical path management research paper grid computing system quoting articles in essays tma02 essay plan essay about my holiday in pulau pangkor essay on percent increase and decrease? conflict resolution essay pdf music essay writing up dissertation finance zimbabwe essay word count reduceri when the emperor was divine essay avitriptan synthesis essay me myself and i short essay about friendship

Filed in : News

 

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *